بدون اغراق می توان اذعان داشت که همه افراد تجربه طناب زنی را در دوران قبل از مدرسه و مدرسه داشته اند . در سالهای نه چندان دور طناب زنی یکی از فعالیت های مورد علاقه بچه ها در مدارس بوده و به شکل های مختلف انجام می گرفت . در سال۱۳۸۲ خانم میترا روحی شیوه جدید طناب زنی را از تایلند و در جریان مسابقات آسیایی طناب زنی به ایران آورد . شیوه اجرای فعالیت کاملا متفاوت با آن چیزی بود که در ایران انجام می گرفت جذابیت بسیار در حرکات انفرادی و گروهی موجب گردید تا با حمایت فدراسیون ورزشهای همگانی و عضویت در فدراسیون آسیایی و جهانی حرکت نوینی در این رشته ورزشی در این رشته ورزشی در ایران ایجاد گردد.
طناب زنی چیست ؟
طناب زنی یک فعالیت بدنی کامل است که روی تمام فاکتورهای آمادگی جسمانی و حرکتی اثر مثبت میگذارد و بسیار کم هزینه و قابل دسترس برای عموم در هر مکان و زمانی می باشد . این رشته بصورت انفرادی ، دو نفره و گروهی با استفاده از طناب های کوتاه ، بلند ، دو و چند طناب قابل اجراست .
فواید طناب زنی :
۱ – افزایش آمادگی قلبی و عروقی و ظرفیت غیر هوازی
۲ – تعدیل وزن
۳ – بهبود هماهنگی عصب و عضله
۴ – افزایش چگالی استخوانها
۵ – افزایش استقامت عضلانی
۶ – افزایش سرعت عمل و عکس العمل و چابکی
۷ – افزایش اعتماد به نفس
۸ – کاهش دلواپسی و افسردگی
وسایل و امکانات مورد نیاز :
۱ – فضا و زمین مناسب :
طناب زنی در زمینی به ابعاد ۳ متر و ارتفاع بیش از ۳ متر قابل اجراست . همچنین استفاده از کفپوش های ضربه گیر و پارکت یا تارتان برای جلوگیری از وارد شدن صدمه به پاها مناسب است .
۲ – کفش ورزشی سبک که کف آن ضمن داشتن ضخامت کافی ، انعطاف پذیر نیز باشد تا به پاها صدمه ای وارد نشود .
۳ – لباس ورزشی مناسب جهت حرکت آزاد اندامها و تبادل حرارت بدن با محیط .
۴ – طناب مناسب .
طناب زنی یک فعالیت بدنی کامل است ، به طوریکه اگر فردی روزانه ۵ بار و هر بار به مدت یک دقیقه به سرعت طناب یزند به هیچ فعالیت بدنی دیگری نیاز ندارد .